Slik endrer du skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trykk på 0 for å nullstille.

Om oss

Barn er forskjellige. Det er foreldre også. De har ulike arbeidssituasjoner og er i ulike livssituasjoner. De har forskjellige behov og de gjør ulike valg. Derfor er det viktig at det finnes ulike og fleksible tilbud i denne byen til foreldre som ønsker noe annet en barnehage for sine barn i de første leveårene.

Kløverveien barnepark er i dag Oslos eneste gjenværende barnepark. Parken er en klassisk barnepark i grønne omgivelser, et leke- og aktivitetstilbud under oppsyn av to voksne parkansatte for barn fra 1 års alder (fra de kan gå).

Kløverveien barnepark er en privat, foreldredrevet barnepark som drives som en ideell organisasjon på non-profit basis. De siste årene har parken mottatt driftsstøtte fra Oslo kommune.

Mange av foreldrene i parken har bevisst valgt park fremfor barnehage, og mener kortere dager er bra for de minste barna. Samtidig er de opptatt av at barna skal få utfolde seg utendørs i samvær med andre barn i trygge omgivelser. Parklivet byr på mye frisk luft og et lite, nært miljø for barna. Her boltrer barna seg i et flott og variert utemiljø og tilbringer ca. 1 time innendørs hver dag med spising, sang og høytlesning. Parken har i mange år rekruttert barn fra flere bydeler.

Den gamle, trekkfulle parkhytta ble i 2016 erstattet med en splitter ny parkhytte som er bygget opp fra grunnen. Den nye parkhytta er en kopi av den gamle hytta, som hadde verneverdi. Ny hytte er kommet i stand som et samarbeidsprosjekt mellom Byantikvaren og Omsorgsbygg. Den nye hytta holder moderne standard og har bl.a. varmekabler i gulvet, noe som sørger for et lunt og trivelig innemiljø for store og små.

 

Markeringen av ny parkhytte 21. juni 2016 ble omtalt i Aftenposten og i Nordre Aker Budstikke, og på hjemmesiden til Byantikvaren.

 

I 2011 fikk parken tre nye lekeapparater: et vippedyr med støtte fra Lions Berg og "Giraffen klatrestativ" og "Verkstedet" med støtte fra Bydel Nordre Aker.

 

Kløverveien barnepark © 2023 | Sorentio AS er nettsideleverandør.